Waarom ik in God geloof en niet in Boeddha

heilige bijbel woord

Ik ben niet altijd christelijk geweest en ben ook niet christelijk opgevoed. Mijn vader is een atheïst en gelooft in de oerknal en mijn moeder is van huis uit rooms-katholiek opgevoed. Mijn moeder heeft mij vrij gelaten in wat ik wel of niet geloofde en heeft mij een bijbel gegeven maar heeft mij ook dingen meegegeven over het paranormale. New Age en Reiki werd al snel een heel groot onderdeel van mijn leven en heb daar ook de nodige ervaringen in opgedaan. Ik ben altijd spiritueel geweest en al op vroege leeftijd vroeg ik mij af hoe de wereld is ontstaan en wat ons doel nou hier op aarde is. Of er überhaupt een doel was en of we alleen waren. Gek genoeg zoeken de mensen (waaronder ikzelf) het eerste bij het paranormale.

New age & Reiki

Op jonge leeftijd was ik altijd bang in het donker en het voelde altijd of er iemand bij me was die ik niet kon zien en kreeg daar een akelig gevoel van. Er zijn nachten geweest dat ik wel dingen zag maar ik zal niet in details treden daarover. Dit hoort een leuk artikel te zijn en geen horrorverhaal ;-). Toen ik een jaar of 15 was trok ik mijn angsten en nachtmerries niet meer en van het één kwam het ander en voor ik het wist liet ik regelmatig tarot kaarten lezen, kwam ik in contact met mediums en ging ik Reiki praktiseren. Ik geloofde hier heilig in en ging ook in opleiding voor medium en oefende met tarot kaarten. Ik droomde regelmatig dingen die later uitkwamen, ik benoemde vaak dingen van mensen die ik echt niet kon weten en was ontzettend gevoelig voor bepaalde situaties en emoties van andere mensen.

De angsten & nachtmerries werden niet minder

Hoewel ik een klein beetje rust kon vinden in de new age bleef ik bang en voelde ik me vaak niet op me gemak. Ik voelde me ook nooit helemaal 100% gelukkig en kon dingen moeilijk verwerken die ik had meegemaakt. Ik kwam toen in aanraking met het boeddhisme, hindoeïsme, mindfullness en yoga. Ook daar vond ik een enige rust in maar nog steeds geen voldoening. Nog steeds bleven de angsten, de onrust en de onbeantwoorde vragen over het leven. Er MOEST meer zijn. Bij ieder geloof of spiritualiteit zoals het boeddhisme en hindoeïsme hoorde wel bepaalde rituelen die me niet helemaal lekker zaten. Ik snapte er ook geen bal van allemaal. Voor mij is dat lastig omdat dingen logisch moeten zijn en dat was het allemaal niet. Ik was trouwens een pittige tante die veel in het nachtleven te vinden was. Een borreltje was ik niet vies van en ik hield van dansen met mijn vriendinnen. Ook vloeide mijn mond over van de meest verschrikkelijke scheldwoorden en een vechtpartij ging ik niet uit de weg. Helemaal geen leuk mens.

Uhhh Jezus Christus? Een man en geen stopwoordje??

Via via kwam ik mijn (nu) man tegen. Ik kwam er al gauw achter dat hij christelijk was en dat vond ik maar raar. Hij sprak veel over Jezus en stiekem dacht ik dat hij een beetje gek was. Maar gek genoeg trok hij mijn aandacht en interesse in het christendom na verloop van tijd. Ik had al zoveel gehad waarin ik me had verdiept dus het kon geen kwaad om hier voor open te staan dacht ik. Het rare alleen was dat ik echt een aversie tegen het christendom had. Ik vond het allemaal maar een sprookje en wist niet beter dat Jezus in verbinding stond met kerstviering. Maar wat het allemaal inhield kon me geen worst schelen. Ik branden soms een kaarsje voor mijn overleden oma in de katholieke kerk maar daar hield het echt op. Ik en mijn man waren behoorlijk aan het daten geslagen en na 3 maanden intensief contact en de nodige discussies over het geloof vroeg ik of ik een keer mee mocht naar de kerk.

 Zenuwen & tranen

De avond voordat ik naar de kerk ging vroeg ik heel voorzichtig; God als u bestaat wilt u het me dan laten merken? Wat ik toen ervoer had ik nog nooit in me leven meegemaakt. Ik voelde me heel warm worden en heel veel emoties kwamen er vrij. Ik kon maar niet stoppen met huilen. Mijn leven flitste ook aan me voorbij. Toen ik mezelf herpakt had dacht ik dat het gewoon de zenuwen waren voor morgen. Daar stond ik dan vol verwachting en zenuwen in de kerk. Ik was trouwens naar Godcentre in Leiden gegaan. Dat is de kerk waar mijn man kwam. Het was niet wat ik dacht wat een kerk was want het was allemaal heel vrolijk, uitbundig en mensen zongen en dansten. Iedereen was ook aardig en zei elkaar gedag zonder dat ze elkaar kenden. “Wat is dit voor gekkigheid? Wat moeten die mensen allemaal van me” dacht ik.

In gedachte zei ik toen; “Nou God als U echt bestaat moet er nou toch wel wat gebeuren want als ik niks merk voordat ik die kerk uitloop kom ik nooit meer terug”. En ja hoor daar was dat warme gevoel weer en ik moest weer zo ontzettend huilen. Na de preek die ik overigens niet begreep liep ik teleurgesteld naar buiten. Dit zal het ook wel niet wezen.

Het muntje wat mijn leven redde

In de auto viel het oog van mijn man op een stofzuigermuntje van een benzinepomp die ik in mijn asbak had liggen. Ik had deze nog over van een schoonmaakbeurt. Hij pakte deze op en gaf die aan mij. Er stond ingegraveerd het cijfer 3 en daaronder Christ. Het was alsof de blinddoek voor mijn ogen wegging en ik wist direct dat het cijfer 3 de drie-eenheid betekende. De Vader, de Zoon en de Heilige Geest. De week erna ging ik weer naar de kerk en sprak ik met de Pastor en vroeg ik of ik gewoon Reiki kon blijven doen. Hij legde mij uit dat dit niet kon en vroeg mij of ik mijn leven aan Jezus wilde geven en Hem wilde gaan volgen. Ik zei volmondig Ja en deed samen met hem een gebed, ook wel het zondaarsgebed genoemd.

Op dat moment voelde het alsof er een grote tas met zware bakstenen van mijn schouders viel en ik moest weer ontzettend huilen. Ik werd gloeiend heet van binnen en voelde zoveel liefde die ik nog nooit had gevoeld. Dat is de liefde die God voor mij heeft. Het was een gevoel van thuiskomen. Na een periode van verwerking, leren wie Jezus is, Bijbelstudies en persoonlijke ervaringen kan ik nu zeggen dat ik eindelijk antwoord heb op al mijn levensvragen. Ik heb rust en ik ben echt intens gelukkig. Ik ben als persoon een stuk aardiger geworden en ik heb heel veel mooie mensen om mij heen. Ik heb geen angsten meer en geen nachtmerries. Kortom, ik ben bevrijd!

 Alles wat ik dus zocht bij boeddha heb ik niet gekregen maar bij Jezus wel! Als dit verhaal je aanraakt en je bent nieuwsgierig geworden, wil ik je uitdagen om net als ik aan God te vragen zich te openbaren. En dan geloof ik met heel mijn hart dat Hij dat zal doen. 

Geef een reactie