Vriendschap

Vandaag wil ik het met jullie hebben over vriendschappen. Sommige mensen zijn gelukkig erg gezegend met veel mooie vriendschappen, maar er zijn ook heel veel mensen die dat helaas niet hebben. Vooral voor vrouwen kan het soms lastig zijn om echt goede vriendschappen op te bouwen en wellicht te houden. 

Vrouwen en vriendschap

Wij vrouwen handelen vaak uit onze emoties. En emoties zijn echt slechte raadgevers. Onder de vrouwen heerst ook vaak veel jaloezie en misgunning en dat terwijl dat niet hoeft te zijn. Maar dit alles valt en staat met keuzes en een mindset. Ik persoonlijk hecht erg veel waarde aan vriendschappen en ik heb het ook echt nodig in mijn leven. Toen ik bekeerde ben ik ook veel vriendschappen verloren, but that’s ok. Ik ben namelijk hiervoor gaan bidden.

Niet lang daarna kwam er een eenzame tijd voor mij aan. Want ik had vrijwel geen echte vriendinnen meer over, en degene die ik nog overhad konden zich niet vinden in my way of living. Ze respecteerde het wel, alleen kon ik over het geloof niet met hun praten omdat je op dat gebied niet meer op 1 lijn zit.

Zusters

Inplaats van vriendinnen begon God mij zusters te geven. Krachtige, wijze en liefdevolle vrouwen van God. Wat een zegen is dat geweest in mijn leven. Nog steeds merk ik dat God bezig is en steeds komen er weer mooie nieuwe vrouwen bij met wie ik een bijzondere band aan het opbouwen ben. Ik ben echt achter het belang gekomen om ook christelijke vriendschappen te hebben en daarin te investeren. Want hoe krachtig en fijn is het dat je weet dat je vriendin met je bidt? Dat als je in een storm zit dat ze je hand vast pakt en zegt; zullen we samen bidden?

Dat motiveert mij om zelf ook zo te zijn. Om in de bres te springen voor mijn vriendinnen in gebed. Om samen met hun de strijd te voeren, om ze naar het altaar van God te brengen in mijn gebed. Om te blijven bidden voor onze vriendschap en te bidden voor nieuwe vriendschappen. Ook bid ik voor de nieuwe mensen die in ons leven komen, want ik vind het belangrijk dat God daarin leidt. Sommige mensen zijn gewoon niet voor jou en dat is helemaal ok!

Gebed

Daarom is het belangrijk om God te betrekken in ieder aspect van je leven! Vooral in vriendschappen. God spreekt ook over vriendschappen in Zijn Woord en het belang daarvan. In 1 Samuel 18 vanaf vers 2 lees je over Jonathan die een verbond sloot met David. Hoe krachtig? Ze werden elkaars allebeste vriend. En Jonathan was niet zomaar iemand, hij was de zoon van koning Saul. Maar wat mijn hart raakte was het volgende:

‘En hij gaf hem zijn mantel en zijn wapenrusting. Zelfs zijn zwaard, zijn boog en zijn gordel.’ 1 SAMUEL 18:4

Geestelijk zit hier een hele mooie boodschap in. Een mantel overdragen betekend namelijk een stuk van jezelf overdragen, het weggeven van je persoonlijkheid. Het was ook een teken van zegen doorgeven. Jonathan doet hier echt een daad van volledige overgave aan David. Hij geeft niet alleen zijn mantel maar ook zijn wapenuitrusting. Ik ervaar dat alsof hij hiermee zegt; ik ben er om samen met je te strijden. Je bent nooit alleen! Als dat geen vriendschap is?

Investeer

Ik wil jullie oproepen om te investeren in je vriendschappen en om te bidden voor je vriendinnen. Want als jij het niet voor haar doet, wie doet het dan wel? Ze heeft jou nodig, en jij haar! Laten we hand in hand staan mijn lieve zusters en met elkaar strijden en de wijsheid van God te zoeken in het advies die we elkaar geven. Laten we elkaars Ruth zijn in het leven!

 

In liefde xoxo,

 

Kimberly

 

One Reply to “Vriendschap”

  1. Super mooi geschreven en erg inspirerend. Mooi om te lezen hoe je dit ziet vanuit jezelf. Ik noem het Exchange in overvloed hebben met elkaar om een echte vriendschap op te bouwen en te behouden met elkaar. Dankjewel voor dit mooie stukje xx Victoria

Geef een reactie