Review | Weleda Wilde rozen vitaliserende dagcrème

Éen van de moeilijkste dingen wat betreft beauty producten vind ik toch wel het vinden van een goede passende dagcrème. Op één of andere manier heb ik hier altijd moeite mee gehad. Maar na een tijdje (lees een aantal jaar) ben ik dan echt over uit en denk ik een hele goeie te hebben gevonden! En dat is de Wilde rozen Vitaliserende dagcrème van Weleda. Lees snel verder voor een volledige review.

Puur natuur

Wat voor mij echt een must is wat betreft huidverzorging is dat het zo natuurlijk mogelijk is. Voor een nachtcrème gebruik ik zelfs alleen maar gewoon koudgeperste oliën. Al moet ik daar ook weer een beetje in gaan schuiven maar dat is een heel ander onderwerp. Toen ik opzoek was naar een nieuwe dagcrème kwam ik erachter dat echt veel merken super duur ook zijn. Zodra er biologisch of organic aanhangt gaat het prijskaartje direct de hoogte in. Beetje jammer vind ik dat. Ik kende Weleda wel van horen/zeggen maar echt kennen deed ik het niet. Ik had zelfs nog nooit een product van hun geprobeerd. Na wat online onderzoek sprak dit merk mij toch het meeste aan qua ingrediënten maar ook qua prijs. Al moet ik naar alle eerlijkheid wel bekennen dat ik vind dat er best wat meer product in de tube mag zitten voor de prijs maar goed.

Geur

De geur van deze dagcrème is echt zalig. Al heb ik er wel even aan moeten wennen! Ik was eigenlijk best wel de dure en chemische dagcrème geuren gewend en dan is dit wel even heel anders. Nu zou ik echter niet anders meer willen. Deze geur doet me terug denken aan een heerlijke organic beauty behandeling die ik heb  gehad in Bali. Echt een Spa-geurtje hangt eraan vind ik. Ik zou het alleen niet echt als een pure rozen-geur omschrijven maar daar kunnen uiteraard de meningen in verschillen!

Substantie en werking

De substantie is een beetje romig qua uiterlijk maar zodra je hem uitsmeert over je gezicht lijkt het wel een beetje olie-achtig te worden, zo makkelijk smeert het uit! Mijn huid slurpt het echt op als een plant die water nodig had. Er blijft ook geen vettige laag achter . Wel krijg je een soort van lekkere gezonde glow. Geen highlighter meer nodig dus! Het maakt mijn huid ook zichtbaar zachter en beter gevoed. Iets wat ik ook niet zo heel goed voor elkaar kreeg met andere crèmes. Op de verpakking staat dat het helpt bij de eerste tekeningen van huidveroudering al weet ik nog niet of dat werkt. Daar zullen we later in mijn leven achter komen haha. Je hoeft overigens ook niet stad en land af te zoeken waar je deze kan halen want bij de Etos is die verkrijgbaar onder andere voor € 18.99.

Wilde Rozen Vitaliserende gezichtsverzorging stimuleert de opbouwprocessen van de huid, en biedt een effectieve bescherming bij de eerste tekenen van huidveroudering. Met de edele geur van Damascus-roos.

Ingrediënten

Wat betreft de ingrediënten zijn deze allemaal puur natuur. 100% certified natural zoals de verpakking zegt. Of dit écht zo is weet ik nog niet. Ik ga de ingrediënten lijst nog even goed ontleden en bekijken en zal daar een aparte blogpost voor gaan schrijven. Al heb ik persoonlijk wel een hoge pet op van Weleda en ben dan ook erg benieuwd naar hun andere producten. Op de INCI zie je ook Parfum vermeld staan en daar ben ik eigenlijk niet zo blij mee maaaar er staat vermeld dat deze gewonnen is uit natuurlijke oliën. Dus dan is het ineens niet meer zo erg natuurlijk. Maar hier kom ik dus nog op terug.

Vitaliserende dagcreme. Deze rijke dagcreme met biologische Rosa Mosqueta-olie is afgestemd op de normale tot droge huid. Vermindert fijne lijntjes. Behoudt de elasticiteit en vitaliteit van de huid. De huid voelt glad en zacht aan. Goede huidverdraagzaamheid dermatologisch bewezen.

Ik ben dus erg te spreken over deze dagcreme en zal voorlopig ook niet overstappen op een andere. Wellicht wel binnen de Weleda lijnen zelf maar niet van een ander merk. Er is voor iedere huid een aparte lijn dus voor iedereen ook wat wils! Welke dagcrème gebruiken jullie en waarom heb je daarvoor gekozen?

Geef een reactie