Mijn zelfbruiner procedure

Zelfbruiner, you gotta hate it or love it. And I love it! Op één of andere manier word ik van mijzelf niet erg snel en diep bruin. Dit heeft er trouwens ook mee te maken dat ik gewoon geen geduld heb om uren lang in de zon te bakken. Ik vind het lekker hoor maar ik heb het ook heel snel warm. En ik vind zand echt verschrikkelijk op me lichaam dus een echte strandganger ben ik ook weer niet. En aangezien Sneeuwwitje bruin is vergeleken bij mij moet je toch op zoek gaan naar een oplossing. ZELFBRUINER!

Oranje boven

Tegenwoordig hoef je echt niet meer bang te zijn dat je rondloopt als een gevlekte wortel. Met de technologieën vandaag de dag krijg je bij de meeste zelfbruiners een prachtige bruine kleur. Zelf ben ik erg fan van het Australische merk Bondi Sands. Ik gebruik de Ultra Dark Mousse and I am a great fan! Ook heb ik een tijdje St. Moriz gebruikt en die vind ik ook erg goed. Verder dan dat is mijn product kennis nog niet gegaan. Wel zijn er een paar stappen die je moet ondernemen om ervoor te zorgen dat de kleur goed opgebracht word. Hieronder laat ik je weten wat ik altijd doe. Ik heb nooit vlekken en ben altijd mooi egaal bruin als ik deze stappen goed toepas!

Scrubben, scrubben en nog eens scrubben

Dit is zo een belangrijk onderdeel als je met je zelfbruiner aan de slag gaat. De werkende stof in zelfbruiners is DHA. En dit zorgt ervoor dat er een reactie ontstaat met je huid waardoor deze bruin kleurt. Even heel kort door de bocht gezegd dan. Aangezien deze stof werkt op de huidcellen kan je misschien begrijpen dat als je je niet scrubt je huid oneven bruin kan worden omdat niet over je hele lichaam dezelfde hoeveelheid dode huidcellen liggen. Snap je me nog? Hierdoor krijg je dus vlekken! Oke scrubben dus voordat je gaan zelf bruinen. Ik zelf doe het met een exfoliatie handschoen. Deze kan je kopen bij de kruidvat maar een scrub uit een tube of met een loofa kan ook volstaan. Als je er maar voor zorgt dat je hele lichaam (of het deel wat je gaan bruinen) goed gescrubd is.

Ontharen

Ontharen kan je het beste een dag van te voren doen. Dit zeg ik uit ervaring! Als je je scheert of op een andere manier onthaart op dezelfde dag van zelfbruining krijg je kleine bruine stipjes waar je haartjes hebben gezeten. Geloof me dat ziet er echt heel raar uit. Je kan de dag erna jezelf weer scheren als je wilt dan is het geen probleem.

Hydrateren

Ook een zeer belangrijk onderdeel! De dag van te voren nadat je je hebt onthaart moet je je huid goed hydrateren met een bodylotion, body butter of olie. Alleen als je op de dag van zelf bruinen onder de douche vandaag komt moet je niet je hele lichaam insmeren. Hierdoor pakt de zelf bruiner niet goed genoeg. Wel doe ik zelf altijd mijn knieën, voeten, enkels en ellebogen insmeren. Hier is de hoornlaag van je huid namelijk dikker waardoor deze veel bruiner kunnen uitslaan. Laat deze even goed intrekken voordat je verder gaat. Ook is het goed om na de douche even 10 tot 15 min uit te stomen zodat je goed droog bent.

Aanbrengen van de zelfbruiner

Ik zelf doe het aanbrengen altijd met een speciale handschoen voor zelfbruinen. Hierdoor word namelijk de binnenkant van je handen niet bruin en het aanbrengen van het product gaat vele malen makkelijker. Uit ervaring kan ik ook echt zeggen dat het product veel egaler aangebracht word. Als je niet zo een handschoen hebt of erbij wilt kopen dan adviseer ik je om een plastic handschoen aan te doen als je het gaat aanbrengen. Je bent namelijk eventjes bezig met je lichaam insmeren dus de kans bestaat dat je binnenkant van je handpalmen toch een beetje verkleuren. Breng de zelf bruiner in gelijke ronddraaiende bewegingen aan. Als je net als ik die van Bondi Sands of St. Moriz gebruikt dan hebben ze daar een color guidance in aangebracht. Zo kon je goed zien waar je al geweest bent.

It’s a wrap

Nadat je je hele lichaam en gezicht heb ingesmeerd kan je het beste even 10 min wachten voordat je kleding aantrekt totdat het product goed gedroogd is. Het geeft namelijk toch altijd nog een beetje af. En het is moeilijk uit textiel te krijgen. Trek daarna ook lange wijde kleding aan waarvan het niet erg is als het verkleurt. Ik zelf doe het zelf bruinen altijd in de avond zodat ik ermee ga slapen. Dit heeft meerdere redenen eigenlijk. Ik doe dit omdat het dan genoeg tijd heeft om in te werken, ik het minste doe waardoor het product vrijwel niet afgeeft en ook omdat het product bruiner lijkt door de color guidance na verloop van tijd. Als je dan op je werk zit en je word steeds bruiner dan ziet het er een beetje raar uit denk ik. Je moet dus niet schrikken als je de volgende ochtend als je in de spiegel kijkt. Onder de douche spoel je een groot deel af waardoor een mooie, diepe, natuurlijke bruine kleur overblijft.

Doen jullie ook aan zelfbruiner? Welk merk zijn jullie het meest over te spreken? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie