F A I T H | Wees jezelf

bloemen blog

Ik geloof in God en wat er geschreven staat in de Bijbel. In de Bijbel staat geschreven dat God ons heeft geschapen naar Zijn evenbeeld en dat hij één ieder van ons zo heeft gemaakt voor een reden. Althans, zoals we oorspronkelijk horen te zijn. Wil je weten wat ik hiermee bedoel lees dan snel verder.Door niet met God te wandelen en door de dingen die we allemaal meemaken in ons leven kunnen we worden gevormd tot een persoon die we eigenlijk heel diep in ons hart niet zijn, en ook niet willen zijn als we echt heel eerlijk naar binnen kijken. Daarom is mijn vraag; zijn we ook wie God wilt dat we zijn of zetten we ons masker op? Ben je misschien niet jezelf of kijk je zo op tegen een ander persoon en zou je graag willen zijn wie hij of zij is, of wil je hebben wat hij of zij bezit?

Prachtig gemaakt

God maakt geen fouten. Punt. Daar kunnen we kort en duidelijk over zijn. Als jij dus naar jezelf kijkt kan je dus aannemen dat je in God Zijn ogen mooi bent en Hij blij is met Zijn creatie van jou. De kracht van God is dat Hij dieper kijkt dan wij met ons menselijk oog, Hij kijkt in ons hart en ziet wie we echt zijn. Hij heeft jou namelijk gemaakt. Je kan uiteraard worden gevormd door je opvoeding en de dingen die we meemaken in ons leven maar je mag blij zijn met wie je echt bent. En daar bedoel ik degene mee die je bent als je alleen thuis bent of wie je bent als je op je kamer zit en denkt dat niemand je ziet of hoort. Je mag best blij zijn met hoe je eruit ziet, je mag best blij zijn met de humor die je hebt bijvoorbeeld. Doe God niet tekort door onzeker te zijn en misschien iemand anders te willen zijn of iets hebben wat een ander heeft. Zijn plan met jou is altijd en eeuwig goed alleen wat we soms niet beseffen is dat we voor God Zijn voeten lopen en dingen en/of posities ambiëren of toe-eigenen die helemaal niet voor ons zijn. Begrijp me niet verkeerd, het is niet erg om tegen iemand op te kijken of een bepaald persoon als voorbeeld te nemen in je leven. Het is alleen niet nodig om daardoor iemand proberen te zijn die je eigenlijk niet bent en dus met een negatief zelfbeeld naar jezelf te gaan kijken. Vaak willen we graag zijn zoals iemand anders is en daardoor gaan we dingen doen waar onze talenten helemaal niet liggen en waartoe we ook niet geroepen zijn. Dit is zo zonde! Je gebruikt namelijk dan niet de talenten die je wel hebt en kan hierdoor niet tot je volle potentie komen. Risico hiervan is dat je eigenlijk heel ongelukkig word en heel veel jaren van je leven kan verspillen. Daarom wil ik je meegeven om echt goed naar jezelf te kijken en aan God te vragen waar Hij je toe geroepen heeft. Hij weet namelijk als aller-aller-aller beste wat goed is voor jou en waar jij in uitblinkt.

Onzekerheid

Vroeger bijvoorbeeld was ik heel onzeker over mezelf en over mijn uiterlijk en zag ik altijd wel iets wat ik niet mooi vond aan mezelf. Dit probeerde ik te verbergen onder een grote mond en een assertieve houding. Maar de mensen die dichtbij me stonden zagen dat er onder die grote mond een heel klein hartje schuilde. Vandaag de dag besef ik dat ik goed ben zoals ik ben. Ik omarm mijn positieve punten en aan mijn negatieve punten werk ik samen Jezus. Maar alleen al om hier te komen heb ik hard moeten werken en dankzij God en de Bijbel heb ik eindelijk geaccepteerd wie ik ben omdat ik besef dat er in ieder geval 1 iemand is die onwijs veel van mij houdt en dat is Jezus.

Ik wil je hier dan ook mee bemoedigen door je te laten beseffen dat je echt heel leuk bent als je gewoon jezelf bent! Wist je dat jij zowiezo 1 eigenschap of talent bezit die ik niet heb en die ik misschien wel zou willen leren? Hoe geweldig is dat! Jij hebt een God given talent die niemand anders heeft dus breek uit de cirkel van onzekerheid en shine your light. 

KNOW YOUR IDENTITY BECAUSE YOU ARE GODS ORIGINAL DESIGN!

Geef een reactie