Een negatief zelfbeeld?

motiverend inspiratie

De komst van Social Media. We kunnen tegenwoordig niet zonder maar ook niet met. Hoe vaak klagen we er eigenlijk wel niet erover? Maar ervan af blijven kunnen we ook niet. Je hebt het vandaag de dag zelfs nodig voor je eigen bedrijf of werkgever. We leven in een tijd waarin we niet meer zonder de social media kunnen. Ook ik niet.

Effecten op je zelfvertrouwen

Wat mij het meeste zorgen baart is de invloed die populaire vrouwen zoals Kim Kardashian en gezusters hebben op de social media en de trends. Hun hebben het contouren van het gezicht en de dikke bolle billen de wereld in geholpen. Er zijn vrouwen en jonge meiden die dag in dag uit met dezelfde make-up look door het leven gaan. We kennen ze allemaal wel the Kim or Kylie look. Overal zie je het… Ze kijken allemaal hetzelfde, allemaal dezelfde duck face, dezelfde hoek van fotograferen, dezelfde over lijnde lippen en ga zo maar even door. Zeg ik hiermee dat ik het lelijk vind, absoluut niet! Ik vind het er prachtig uitzien en het getuigt van expertise om zo een look voor elkaar te krijgen. Wat ik hiermee wil zeggen is dat je zelfvertrouwen en je zelfbeeld hiermee naar de knoppen gaat. Hoe ik dat weet? Het heeft ook effect op mij gehad en soms nog steeds.

Metamorfose in plaats van make-up

Make-up is in eerste instantie bedoeld om de positieve punten en schoonheden in het gezicht van een vrouw te accentueren. Om er nadruk op te leggen en je natuurlijke schoonheid naar voren te halen. Tegenwoordig is dat helemaal anders. Als je een brede neus hebt kan je met make-up ervoor zorgen dat je een hele slanke mini neus hebt. Als je een dunne bovenlip hebt kan je met make-up ervoor zorgen dat je een volle lip krijgt wat volgens de social media mannen aantrekkelijk vinden. Jezelf opmaken is vandaag de dag jezelf transformeren naar iets wat je niet bent. Drie keer raden wat dat met je zelfbeeld doet wanneer je in de avond jezelf weer in de spiegel aankijkt en je je make-up eraf haalt.

positief zelfbeeld

Billen, billen en nog eens billen

De promotie is in volle gang al een aantal jaar. Squaten en de Brazilian butt lift work-out. Heb je een platte kont ga dan sporten en heel veel gezond eten en je hebt de billen van J-lo a.k.a. Jennifer Lopez. Ben je te lui om te sporten dan laat je gewoon implantaten zetten want we moeten de mannen tevreden houden toch? Dit is de grootste onzin ooit verkocht en boven op het make-up effect vernietigend voor het zelf vertrouwen van de vrouw. Het maakt me boos en verdrietig wetende dat er duizenden vrouwen en meiden over de hele wereld juist hierdoor nog negatiever naar zichzelf gaan kijken, terwijl dat één van de grootste leugens ooit verkocht is. De foto’s en work-outs van al die vrouwen die we zien zijn OF studenten en hebben tijd hiervoor, OF sporten behoort tot hun werk waardoor ze dit iedere dag voor verschillende uren kunnen doen. Sorry maar ik, als vrouw die een 40-urige kantoor baan heeft, een samengesteld gezin draaiende houdt, huishouden doet en een blog onderhoud heb ik niet de tijd, de energie en de zin om daarnaast nog eens 7 dagen per week intensief te sporten en mijn gerechten vooruit klaar te maken, omdat zogenaamd een dikke gespierde reet in de mode is. Weet je hoelang ik heb gedacht dat ik gewoon een luie donder ben die geen zin heeft om te sporten? Al die vrouwen doen het toch? Waarom kunnen hun het wel, wat is er mis met mij? Nu ik mij meer in de social media omgeving begeef en regelmatig artikelen lees, kom ik achter de echte waarheid en dat maakt het hele verhaal nog pijnlijker.

Hoek van fotograferen en foto bewerkingen

Ik viel stijl achterover toen ik erachter kwam dat er speciale hoeken van fotograferen zijn om ervoor te zorgen dat je gespierder en slanker lijkt dan dat je eigenlijk bent. Dat de meeste half naakt foto’s van die prachtige vrouwen worden gemaakt wanneer ze nog niet hebben gegeten zodat hun buikje nog plat is. Maar zodra het bakje koffie en de havermout pap naar binnen is gewerkt komen hun buikjes in de buurt van onze normale buikjes. En wij maar naar onszelf kijken alsof we walgelijk, dik en lui zijn en tegen onszelf dingen zeggen die ons nog negatiever naar onszelf laten kijken. En dikke props voor die vrouwen waar ik het nu over heb hoor want het is echt heel zwaar en super goed hoe hard hun sporten en gedisciplineerd eet schema’s bij houden. Ik doe ze dat ook zeker niet na maar het oogt allemaal veel mooier dan het is. En dan nog maar niet te spreken over de vrouwen die even hier en daar een “kleine” touch-up doen voordat de foto online gaat. En nu doen ze dat lang niet allemaal maar het word wel vaker gedaan dan we denken.positief zelfbeeld

Hoe je wel naar jezelf dient te kijken

Ik hoop dat je met deze wetenschap iets meer beseft dat je goed bent zoals je bent. Dat je een prachtig uniek mens bent en dat je er fantastisch uitziet. Ik wil dat je weet dat je gemaakt bent voor een reden en dat je prachtig bent. Ik wil dat je weet dat je een hele mooie neus hebt en prachtige lippen. Ze maken je gezicht zo mooi en uniek! Ik wil dat je weet dat je super mooie haren hebt en een mooie glimlach. Dat je ogen zo mooi twinkelen wanneer je lacht en dat je zo straalt wanneer je je haren in een knot hebt en misschien alleen een beetje mascara. Je bent mooi, geliefd en zo kostbaar. Ik wil dat je weet dat er een God is die jou lief heeft en jou zo gemaakt hebt zoals je bent. Ik wil dat je weet dat er Iemand super trots is op je en met liefdevolle ogen naar je kijkt. Ik wil dat je weet dat er Iemand is die heel veel van je houdt..

Ik wil dat je weet je een hele mooie vrouw bent!!

 

 

Geef een reactie