DIY: Sea Salt Spray

Nu de lente weer langzaam in aantocht is krijg ik al snel de zomer in de bol. Ik dagdroom regelmatig over de zoute zeelucht door mijn haar, de golven van de zee en het zand tussen mijn tenen. Om een beetje in die sferen te komen en te blijven heb ik een leuke DIY voor jullie. Waarom een Sea Salt Spray kopen als je het helemaal puur natuur zelf kunt maken voor een paar euro? Bijkomend voordeel: het is binnen een paar minuten klaar en goed voor je haar. Ik vind dit echt fantastisch om een mooie slag in mijn haar te krijgen en om volume te creëren. Als je niet van stug haar houdt en van glad en glanzend dan is deze DIY niet voor jou weggelegd. Kan maar beter eerlijk zijn toch?

Benodigdheden

De producten die je nodig hebt zal je waarschijnlijk al wel in huis hebben.

  • Een lege sprayflacon, deze kan je nieuw halen bij de Hema, Action of Xenos of gebruik er één van een oud haar product bijvoorbeeld
  • Extra virgin Kokosolie, dit is toch voor een beetje verzorging en voeding voor je haar. Don’t forget, zout droogt uit
  • Klein beetje haargel
  • Zeezout, GEEN KEUKENZOUT dit is echt niet goed voor je haar
  • Warm water
  • Optioneel: takje lavendel voor de geur

Kook eerst even een kopje water en laat deze een beetje afkoelen. Niet helemaal totdat het koud is, het moet nog wel warm zijn zodat het zout goed kan oplossen in het water. Doe het beetje afgekoelde water in je sprayflacon, voeg 1 theelepel zeezout eraan toe. Ik gebruik trouwens gewoon de Himalayazout van de AH. Doe daarna 1 theelepel extra virgin kokosolie erbij en als laatste een druppeltje haargel. Deze zou je in principe ook wel kunnen laten maar voor de hold van de beach waves/slag en het volume in je haar zou ik het aanraden om het erin te houden. Maar hey, als je geen haargel in huis hebt hoef je echt niet persé een nieuwe te halen.

Schud alles goed door elkaar zodat alle producten met elkaar vermengd zijn en Voilà je eigen gemaakte Sea Salt Spray is ready to use!

Beachwaves

Nu vraag je je natuurlijk af; hoe maak ik die beach waves? Pak een pluk haar, draai deze een paar keer en spray een beetje sea salt spray erin. Niet helemaal doorweekt maar gewoon een beetje licht vochtig maken. Doe dit met al je haar en say hello to your beautiful beach waves gurl!

Om volume te creëren spray je een beetje lichtjes aan de zijkanten van je haar bij de haaraanzet. Ik zou het niet teveel bij je kruin en nek doen want daar is niet de plek waar we volume willen krijgen lijkt mij. Wil je dat wel be my guest en go for it! Gooi je hoofd voorover, ga er lekker even met je handen doorheen en desnoods even met de föhn erop en you will thank me later!

Veel succes met het maken van je volume met of zonder beachwaves! Wel moet ik erbij zeggen dat je dit niet iedere dag moet doen. Zout droogt je haren uit en daar worden we natuurlijk niet blij van. Maar je kan het gerust 1x á 2x per week doen hoor. Have fun!

Laat je me even weten hoe het is gegaan?

 

 

Geef een reactie