Dagje weg tip | Avifauna Alphen aan den Rijn

In de 3 weken zomervakantie dat mijn bonusdochter bij ons was wilde we een paar leuke uitstapjes doen. Aangezien ik nu echt hoogzwanger ben en het liefste in de buurt van huis blijf waren we wel wat meer beperkt. In een pretpark rondlopen houd ik helaas ook niet meer de hele dag vol dus moesten we even uitwijken naar dingen die we eigenlijk normaal gezien niet zo snel zouden doen. We kwamen dus uit bij Avifauna in Alphen aan den Rijn!

Vogels

Nu zijn wij niet echt perse fan van vogels maar vonden het wel leuk om het in ieder geval een keertje gezien te hebben. Ze hebben meer vogels en soorten dan ik eigenlijk had gedacht! Ik was zelfs aangenaam verrast over de hoeveelheid en de grootte van het park. In mijn beleving had ik gedacht dat het een paar kooien met papegaaien zou zijn. Nou daar heb ik me dus mooi in vergist. Ze hebben echt een hele uitlopende serie aan allerlei vogels, van klein naar groot, van simpel naar tropisch. Prachtige exemplaren zaten er tussen. Van gieren tot struisvogels, dus voor ieder wat wilt.

 

Omgeving

Ze hebben daar niet alleen vogels maar ook een deel met aapjes waar je doorheen kunt lopen. Erg leuk was dat! Die lopen net als in de Apenheul lekker vrij rond en zijn goed gewend aan ons mensen. Ook is het park omgeven door echt hele mooie natuur en dat is super leuk om doorheen te lopen. Ik kon daarom ook veel mooie foto’s maken van elkaar, de vogels en de omgeving. Altijd leuk! Gelukkig had ik een powerbank mee die ik heb gekregen van Joinz want mijn telefoon was redelijk snel leeg. Dit was dus ook meteen de uitgelezen kans om deze even te testen. Als je net als ik eigenlijk altijd foto’s maakt met je telefoon dan is het echt aan te raden om een powerbank te hebben. Ik heb zelf een Iphone 7 plus en maak veel foto’s op de portret stand, hier krijg je echt prachtige foto’s van maar het zuigt batterij! Ik ben ook wel tevreden over de powerbank alleen lijkt het wel alleen goed te werken met alleen mijn telefoon. Mijn man heeft een Iphone 7 en daarbij laadt hij soms gewoon niet op?

Ook mijn Ipad lijkt hij niet echt goed te kunnen dragen maar dat heb ik nog niet vaak genoeg getest om daar echt een heel eerlijk antwoord op te kunnen geven. In ieder geval werkt hij op mijn telefoon wel heel goed, dus of het nu aan de powerbank zelf ligt of aan de telefoon van mijn man? Ik durf het niet goed te zeggen. Wel heeft de powerbank echt een heel mooi uiterlijk. Ook heeft die leuke lampjes aan de voorkant waar aan je kan zien hoeveel power die nog overheeft. Handig vind ik dat! Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt dan kan je via deze link jouw eigen exemplaar bestellen.

Vogelshow

Anyway, mocht je ook een dagje weg willen maar je hebt geen zin om een heel dierenpark of pretpark door te slenteren dan kan ik Avifauna echt aanraden! Het was boven verwachting erg leuk. Ze hebben namelijk ook een vogelshow waar je naar toe kan. Dat was super leuk, en soms zelfs een beetje spannend. Want die beesten vliegen soms heel laag ineens over je hoofd. Ze zijn goed afgetraind hoor dus je hebt niet in eens een gier in je nek hangen. Wij hadden alleen zo een last van wespen! Pfff, wat een rotbeesten. Maar goed, dat heeft niks met de vogelshow te maken haha ik wilde het gewoon alleen even kwijt.

Mocht je naar Avifauna gaan dan wens ik je alvast heel erg veel plezier! 

 

**De powerbank heb ik ter review ontvangen van Joinz.nl

Geef een reactie