Andrélon Langer Fris droogshampo

Iedere dag je haar wassen is helemaal niet goed en ook eigenlijk helemaal niet nodig. Om je wasbeurten uit te stellen is een droogshampoo de ideale oplossing! Als je op dit moment wel iedere dag je haar wast is het waarschijnlijk ook nodig dat je dat iedere dag blijft doen omdat de volgende dag je haar echt al wel vet is. Dan is droogshampoo voor jou helemaal de uitkomst om ervoor te zorgen dat de tweede en ook nog derde dag je haar niet vet word! Maar goed dat is een heel ander onderwerp waar ik binnenkort een nieuwe blog post over ga schrijven.

Wat zegt Andrélon over deze droogshampoo

Ik heb de Langer Fris versie voor normaal tot vet haar gekozen. Andrélon geeft aan op de verpakking dat het vet haar een opfrisser tussen de wasbeurten door geeft. Achterop de fles staat het volgende geschreven:

 

 

Om zonder je haren te wassen toch een frisse look te krijgen, heeft Andrélon droogshampoo ontwikkeld; In een handomdraai is je haar weer luchtig en gemakkelijk te stylen. Andrélon droogshampoo is dé oplossing om je haar een verfrissende boost te geven, wanneer je maar wilt en waar je ook bent! Andrélon Droogshampoo Langer Fris is verrijkt met organic green tea en speciaal ontwikkeld om haar dat snel vet word langer fris te houden. De unieke formule zorgt ervoor dat het vet bij de haarwortels wordt opgenomen en geeft je haar een pure, krachtige verfrissing.

Nou dat klinkt veelbelovend he? Je word al enthousiast bij het lezen van de fles. Maar is het ook echt zo? Laten we het testen!

Dag 4 (word nu echt tijd om mijn haar te wassen)

Normaal gesproken was ik op de 3e maar soms ook de 4e dag mijn haar. De vettigheid hangt altijd een beetje af van het feit of ik veel met mijn handen in mijn haar heb gezeten of niet. Nu ben ik best veel door mijn haar gegaan dus het was vanochtend wel echt nodig om te wassen. Maar alles voor deze blog dus ik stel het nog een dag uit. Op de foto boven aan de blogpost zie je dat het toch wel tijd word want de uitgroei, die ik echt nodig moet laten bijwerken, is donkerder dan normaal.

Op de fles staat dat ik goed moet schudden en ongeveer 20cm van mijn hoofd af moet sprayen. Deze volg ik netjes op en ik begin te sprayen. Wat mij direct opvalt is dat het een beetje een witte waas achter laat en er komt een lekkere geur vanaf. Ook staat op de gebruiksaanwijzing dat je de droogshampoo 2 min moet laten intrekken dus dan doen we dat maar.

Meerdere secties verdelen

Ik spray het product over meerdere delen van mijn haar door deze in secties te verdelen. Het product komt dus niet alleen maar bovenop. Mijn inziens moet je hele hoofd vet vrij zijn toch? Na ongeveer 2 min wachten borstel ik mijn haren door en buig ik voorover om het met mijn handen goed te verdelen. Door het borstelen en het in model brengen met mijn vingers voel ik dat mijn haar stugger is en de oliën van mijn haar zijn opgenomen door het product. Ook is de witte waas nu vrijwel weg. Voor blondines is dit product dus wel goed te gebruiken maar misschien voor de brunettes onder jullie niet echt. Maar dat zou ik een keer moeten proberen bij een vriendin van me.

Vet vrij en ook volume! 

Leuke bijkomstigheid is dat je haar ook direct volume krijgt wat ik wel heel fijn vindt! Ik heb namelijk super stijl haar van mijzelf wat nogal snel plat op mijn hoofd komt te zitten. Daardoor vind ik mijn gezicht nog smaller lijken dan die al is. Volgens mij is de droogshampoo gewoon talg met een vleugje parfum waardoor het vet word opgenomen en waar de organic green tea voor staat snap ik ook niet. Misschien omdat dat aantrekt aangezien iedereen alles organic en super food-achtig wilt hebben?

 

Ingrediëntenlijstje

Uit nieuwsgierigheid toch even de ingrediëntenlijst bekeken en deze ontleed. Zie hieronder welke ingrediënten erin zitten en wat ze betekenen.

 • Butane – Licht ontvlambaar gas wat gebruikt word om de fles onder druk te zetten
 • Isobutane – Ook een licht ontvlambaar gas voor het onder druk zetten van de fles
 • Propane – Ook een gas, word als mengsel met butaan gebruikt als LPG
 • Alcohol Denat – slechte vorm van cosmetische alcohol die je huid kan uitdrogen en irriteren
 • Aluminium Starch Octenylsuccinate – Giftige stof die gebruikt word in meerdere cosmetische producten. Dit kan negatief effect hebben op het menselijk zenuwstelsel. Het word gebruikt om de viscositeit te verhogen van een product.
 • Camellia Sinensis Leaf Extract – Extract genomen van een thee plant
 • Isopropyl Myristate – Ingrediënt waarvan gedacht word dat het helpt de huid de hydrateren, tot nu toe word het als veilig chemisch ingrediënt beschouwd
 • Aqua – water
 • Silica – vulmiddel wat de werking versterkt van kleurstoffen
 • Maltodextrin – Ander woord voor glucosestroop dat gebruikt word in cosmetica als vulmiddel
 • Parfum – geurstof die allergische reacties kan veroorzaken
 • Citral – geurstof die allergische reacties kan veroorzaken
 • Limonene – extract uit een citrusschil, word ook gebruikt als geurstof
  ** informatie over de ingrediënten heb ik van de volgende websites: www.wikipedia.nl, www.beautyjornaal.nl & www.dr-jetskeultee.nl

Het product wat als eerste word vermeld in een ingrediëntenlijst daar zit de meeste hoeveelheid in. Als ik het even grof weg mag zeggen spuit je het meeste zeer licht ontvlambare gassen op je hoofdhuid en andere chemische rotzooi.

Conclusie

Het product doet wat Andrélon belooft alleen vind ik de beschrijving klein beetje misleidend wat betreft the organic green tea vermelding. Een consument die zich niet verdiept heeft in de ingrediënten lijst kan al snel denken dat het niet schadelijk is om te gebruiken. Nu is het lezen van de ingrediënten lijst niet de verantwoording van de fabrikant maar van de consument dus ik wil dit dan ook aan jullie adviseren om te doen. Kijk goed uit wat je op je huid spuit en smeert.  Misschien merk je de effecten daar nu niet direct van, en misschien wel helemaal nooit, maar vaak komen deze pas in een later stadium van je leven tot uiting.

Maar even puur technisch gesproken is het een goed product en als de ingrediënten lijst je niet zoveel interesseert kan je dit product makkelijk gebruiken en doet het wat het beloofd. Je zou zelfs een tweede dag er nog mee door kunnen als je echt zou willen. Volume geeft het zeker en het stylen van je haar gaat ook super goed. Dit blijft ook de hele dag zitten dus dat is echt een pluspunt.

Maar door de ingrediënten lijst zal ik dit product niet meer zoveel gebruiken en heeft het me geïnspireerd om te gaan kijken hoe ik zelf een natuurlijke droogshampoo kan maken. Hierover binnenkort meer!

Geef een reactie