Kracht van aanbidding

Toen ik voor het eerst zangles kreeg vertelde mijn zanglerares toendertijd dat als een mens zingt er endorfine vrijkomt in de hersenen. Endorfine is een lichaamseigen stof waardoor je een gelukkig en blij gevoel krijgt. Ik ben daar wat dieper over na gaan denken en het is zo bijzonder hoe God dat heeft gemaakt.

God geniet van onze lofprijs en aanbidding. Hij roept ook op om dat te doen. Hij houdt van de liederen die wij voor Hem zingen en beschrijft ook in Zijn Woord hoe de engelen in de hemel dit doen. Muziek en zang is een onderdeel van de zondagdiensten in de kerk. Eerst zang en aanbidding en dan pas de preek. Bij mijn persoonlijke gebedsleven ervaar ik ook dat ik fijner, makkelijker en vuriger bidt als ik eerst even wat liederen zing en God aanbidt. Hoe zou dit nou toch komen? Ik geloof dat één van die redenen de endorfine aanmaak is. Je voelt je daardoor namelijk een stuk relaxter. En als je je relaxter voelt kan je je meer richten op je gebed, en makkelijker dingen onder woorden brengen. Door de universiteit van Frankfurt is ook aangetoond dat zingen stressverlagend werkt! Win-win situatie dus.

Genezing

Ik heb vaak meegemaakt dat ik echt heel verdrietig was en ik door de tranen heen brak door te gaan zingen en ik me daarna zoveel meer opgelucht en gelukkiger voelde. Ik leek dingen ook weer wat heldeder te zien en minder negatief. Ik heb ook veel genezing van pijn in mijn hart mogen ontvangen van God door aanbidding en zang heen en daarom wil ik je graag oproepen en bemoedigen om te zingen voor onze God. En nee dit hoeft niet loepzuiver, en nee je hoeft hiervoor niet in het worshipteam te zitten. Al zing je zo vals als een kraai dan nog geniet God van jouw zang en roept Hij jou op om te zingen.

Relatie

Dit doet namelijk ook iets met je relatie met Jezus. Het brengt je echt dichter bij Hem en dat is Zijn hartsverlangen. De Heer wees mij op een tekst uit Hosea 6:6 “Want in liefde heb Ik behagen en niet in slachtoffer, in kennis van God en niet in brandoffers” Het enige wat Hij van ons vraagt is liefde, liefde brengt ons dichter bij Hem en geen offers die we maken. Zingen over Zijn goedheid brengt Hem glorie waardoor wij weer dieper in relatie met Hem komen en  Hem dus beter leren kennen. Ik wil je bemoedigen en uitdagen om deze hele week voordat je gaat bidden even te zingen en te ervaren wat het voor verandering brengt. Ik geloof met mijn hele hart dat het je goed zal doen!

Misschien doe je het al wel, maar misschien ook niet. Maar hoe pas jij aanbidding toe in je gebedsleven?

Geef een reactie