10 weetjes over de Bijbel

Heb jij als je aan de Bijbel denkt eigenlijk geen idee wat het nou is en wat er in staat? Als je nog nooit een Bijbel in je handen hebt gehad en nooit oprecht een keer heb gelezen kan ik best begrijpen dat het overkomt als een oud boek waar oude dingen in staan geschreven. Mensen denken dat het niet meer van toepassing is in deze tijd en het sprookjesverhalen zijn. Ik hoop je aan de hand van deze 10 weetjes te laten zien dat het nog steeds toepasbaar is en absoluut geen sprookje!

10 feitjes over de Bijbel

  1. Verzameling van 66 boeken; Wist je dat de Bijbel niet 1 boek is maar een verzameling van 66 boeken? Deze boeken zijn geschreven door 40 verschillende schrijvers in een tijdsbestek van ongeveer 1600 jaar. Het is ook niet zomaar een verzameling van boeken maar eigenlijk een liefdesbrief. Een liefdesbrief van God aan alle mensen. Gelovig maar ook ongelovig.
  2. Meest vertaalde boek ter wereld; ruim 40.000 personen hebben meegeholpen met het vertalen van de Bijbel in verschillende talen. De wereld kent ongeveer 6000 talen waarvan er 3000 bekend zijn. Nu is het Guinness Book of Records het op één na meest verkochte boek ter wereld en in 183 talen vertaald. Maar de Bijbel is nog steeds het meest verkochte boek ter wereld en in wel 2000 talen vertaald!
  3. Niet door mensen geschreven maar door God; Mensen die de Bijbel en God niet kennen denken dat de Bijbel door mensen is geschreven. Maar de Bijbel is door God geschreven. Zoals ik al eerder zei zijn het 66 boeken van 40 verschillende schrijvers en hebben ze er 1600 jaar over gedaan. De schrijvers kwamen trouwens uit 3 verschillende werelddelen en hadden allemaal verschillende beroepen. Deze mensen op een rij gezet moeten dus een volmaakt boek schrijven en het leven van miljoenen mensen gaan beïnvloeden zonder overleg, geen zichtbaar plan en geen handboek. Er waren dus meerdere schrijvers allang gestorven terwijl andere schrijvers in een ander werelddeel verder werken aan het project in een ander werelddeel zonder weet van het voorgaande werk.. Maar er loopt een rode draad door de hele Bijbel. Noem mij maar eens een ander boek die dat ook heeft. Precies die is er niet.
  4. Goddelijke inspiratie; zoals ik al zei is de Bijbel niet door mensen geschreven maar door God. Als je als secretaresse werkt kan het voorkomen dat er een brief getypt moet worden door de directeur. Dit doet hij niet zelf maar de secretaresse maar alsnog is de directeur de auteur van de brief toch? Alleen de secretaresse schrijft het. Zo is het ook met de Bijbel. Deze is geschreven met ‘Goddelijke inspiratie’. God heeft letterlijk gesproken tegen de schrijvers en hun hebben dat genoteerd. heilige bijbel woord
  5. De Bijbel heeft als eerste gezegd dat de aarde rond is; 2600 jaar geleden heeft Jesaja geschreven dat de aarde rond is terwijl de wetenschap dit 1400 jaar geleden pas heeft ontdekt. Ze liepen dus even 1200 jaar achter.
  6. De Bijbel vertelde eeuwen geleden al dat er vuur is in het binnenste van de aarde; de mens kwam daar 150 jaar geleden pas achter.
  7. De rode draad in de Bijbel is Jezus Christus; overal waar je de Bijbel openslaat kan je zien dat er direct of indirect over Jezus Christus word gesproken. Van het begin tot het einde. In het boek Genesis het eerste boek van de Bijbel word hij al vernoemd, en dat terwijl Hij eeuwen later pas geboren werd.
  8. De Bijbel is compleet; er mag en hoeft niks meer aan toegevoegd worden. Alles wat je meemaakt in je leven kan je terug vinden in de Bijbel. Voor iedere gebeurtenis of emotie vind je een oplossing.
  9. De Bijbel is geen gewoon boek; op één of andere manier heeft de Bijbel een bepaald effect op mensen. Ze stoten het af en willen er vaak niks van weten. Waarom is dat als het maar een “gewoon” boek is? Mensen bestempelen de Bijbel als niet waar terwijl ze het nog nooit hebben gelezen.
  10. Het boek Ben Hur was eerst bedoeld tégen de Bijbel; we kennen het boek wellicht allemaal wel. Het is in 47 talen vertaald en zeer bekend. Maar wist je dat de schrijver Lewis Wallace eigenlijk een opdracht had gekregen een boek tégen de Bijbel te schrijven van zijn uitgever? Hij moest natuurlijk de Bijbel daarvoor lezen en is daardoor tot geloof gekomen en heeft het boek Ben Hur geschreven. En dit is niet de enige schrijver die tot bekering is gekomen die in eerste instantie een boek wilde schrijven om aan te tonen dat de Bijbel niet waar is.

Nu denk je waarschijnlijk hoe weet zij dit allemaal. Ik heb verschillende bijbelstudies gevolgd waarvan ik dit soort dingen heb geleerd. Deze stof heb ik mogen leren van Willem Ouweneel. Meneer Willem heeft een knappe kop met hersenen en weet goed van zijn zaken af. Kijk maar eens op de Wikipedia link als je op zijn naam klikt. Hij heeft 130 wetenschappelijke boeken geschreven en aangezien mensen wel dingen van wetenschappers aannemen als waarheid kan je dit ook wel als waarheid aannemen toch? 🙂

Geef een reactie