10 tips voor bruidjes

Ik weet uit ervaring hoe stressvol een bruiloft regelen kan zijn. Ik heb in 9 maanden tijd een bruiloft geregeld (met heel veel dank aan familie, vrienden en mijn ceremoniemeesters) voor 350 personen. Dat is natuurlijk niet niks en heeft veel voet in aarde gehad. We hebben alles zelf geregeld. Dus ook een groot deel van de decoratie, eten en drinken en ga zo maar even door. Wij hebben absoluut geen geldboom in de tuin staan daarom moesten we ons uiterste best doen het zo chique mogelijk te doen voor zo weinig mogelijk geld. Hierbij dus mijn 10 tips voor de dag van je leven:

 • Jullie zijn nummer 1 blijf heel dichtbij wat jullie willen, en wat jullie wensen zijn. Het is tenslotte jullie dag en laten we eerlijk wezen, ook jullie geld. Tuurlijk is het goed bepaalde tradities en wensen van ouders in het achterhoofd te houden maar laat je daar niet door leiden!
 • Gastenlijst denk goed na over de gastenlijst en neem hier je tijd voor. Mijn advies is om echt alleen mensen uit te nodigen die dichtbij staan en waar jullie wat aan hebben. Ik snap dat die achternicht van je ooms betovergrootvader ook graag wilt komen, maar let’s be honest.. Weet je wel hoe ze eruit ziet?
 • Respecteer ook zijn wensen ja dames, ik weet het. Jullie hebben hier van gedroomd en al jaren ligt de blue print klaar om gebruikt te worden. Maar guess what, heel stiekem vind hij het ook wel leuk. Maar omdat je toekomstige man heel stoer is zal hij dat niet zo hard roepen. Ik werd heel verdrietig toen mijn man vertelde dat hij Blush Pink lelijk vond. Mijn wereld stortte op dat moment helemaal in want in mijn hoofd waren alle bloemen en decoratie Blush Pink, ik dacht namelijk dat het hem niets interesseerde. Communicatie is key!
 • Zalencomplex is de perfecte uitkomst voor een bruiloft met een grotere gastenlijst. Maar je hebt ook echt geweldige kleine zaaltjes. Het voordeel hiervan is dat je over het algemeen zelf je buffet en drinken kan regelen. Je betaald meestal een behoorlijk hoge prijs als je een restaurant of herberg wilt afhuren. En daar ben je ook gebonden aan hun buffet en drank.
 • Winterbruiloft ja je leest het goed! Denk eens na over een winterbruiloft. Ik ben zelf in de winter getrouwd, ook wegens kosten overwegingen. Maar ook omdat het iets sprookjesachtig heeft. Ik dacht aan kaarsen, sneeuwvlokjes, romantische lichtjes. En alles is een stuk goedkoper dan de populaire zomer! Trust me, het kan echt behoorlijk wat eurries schelen.
 • Zelf eten en drinken regelen het is wat meer werk maar uiteindelijk ga je blij zijn. Blij zijn omdat het eten precies is wat jullie willen en blij zijn omdat het scheelt in de portemonnee. Je hebt genoeg bedrijven en restaurants die een buffet aanbieden. Vaak is het toch als je het afneemt bij je trouwlocatie dat je al gauw de hoofdprijs betaald. Vooral met drinken! Je kan je nogal vergissen in wat je gasten echt drinken. Voor sommige betaal je veel te veel! Bij de meeste trouwlocaties loop je al tegen de € 30,00 pp voor alleen het buffet. Wij zaten op € 5,00 pp voor het lopende buffet. En ik heb al mijn 350 gasten te eten gegeven!
 • Aliexpress dit is echt mijn top tip eigenlijk. Ik heb hier heel veel van mijn decoratie vandaan en ook mijn gastenboek. En dat is niet alles, zelfs mijn bruidssieraden! En ik heb echt heel erg veel complimenten gehad over mijn ketting en oorbellen. Ik heb hier ook witte pauw veren vandaan gehaald die in vazen stonden. Schitterend!
 • Stress hoort er nou eenmaal bij. Ik ga het niet mooier maken voor je dan het is. Ik vond het helemaal geen leuke periode. Nu ben ik best wel een stresskip maar sommige dingen werden mij echt teveel. Je moet heel duidelijk tegen je aanstaande zeggen dat je al zijn hulp en focus nodig hebt. Maar laat het ook toe als hij het geeft! Je kan het echt niet alleen.
 • Huwelijksreis mijn advies is om op veel dingen van de grote dag te besparen zodat je dit extra kan uitgeven aan je huwelijksreis. Wij waren zo blij dat we na de stressvolle periode en drukke, mooie maar lange dag op vakantie konden gaan. Wij zijn op vakantie gegaan naar Bali en daar ben ik zo blij om. Achteraf gezien hadden we meer geld willen vrij maken voor de huwelijksreis in plaats van de grote dag. Dus neem het van mij aan!
 • Huwelijksnacht breng dit door in een hotel! Wij wilde het eerst niet doen om geld te besparen. We kregen van alle kanten het advies dit niet te doen. Gelukkig hebben we het uiteindelijk kado gekregen en daar ben ik zo blij om! Het maakt de hele dag en het hele plaatje af door heerlijk in een hotel de eerste nacht als getrouwd stel door te brengen. Enne… ik lag te slapen op een kingsize bed en hij in het bubbelbad… Je bent kapot!

Ik hoop dat je hier wat aan hebt en dat je een super mooie dag tegemoet gaat. Als je nog meer vragen hebt laat het mij weten hieronder in de reacties. Ik help je graag!

2 Replies to “10 tips voor bruidjes”

 1. ah dit is zo leuk!
  Ik ga die tips echt gebruiken waneer wij alles gaan voorbereiden.

  Thanks!!!
  ps: je website is echt tof!!

  1. aahhh super om te horen, leuk!

   Dank je wel ! Doet me goed 🙂 Maar did I missed something? Did he popped the question?? <3

Geef een reactie